Preventie

Fruitmand: voorkomen is beter dan genezen


Voorkomen burn-out Inside Out Sports

Er zijn veel verschillende oorzaken voor een burn-out en de ene burn-out is de andere niet. Net zoals de ene persoon de andere niet is. Toch zijn er een aantal indicatoren voor stress en potentiële uitval, waaronder duizeligheid, depressiviteit, rusteloosheid of juist lusteloosheid, snel geprikkeld zijn, piekeren en concentratieproblemen. Een burn-out ontstaat meestal wanneer iemand te lang door blijft gaan, terwijl de waarschuwingen er al zijn. 


Regelmatig onderhoud

De fruitmand kan gebruikt worden als een soort APK voor werknemers, of wanneer er tekenen zijn van (overmatige) spanning, zie het waarschuwingssysteem. Bekijk het als een klein onderhoud om te zien hoe het gaat, welke invloed eventuele spanningen hebben en wat je er aan kan doen. 

 

In 3 sessies van ±anderhalf uur gaat een van onze zorgprofessionals of ervaringsdeskundigen met je op zoek naar welke (vaak simpele) stappen je kan nemen om grip te krijgen of houden. Het beoefenen van een outdoor- of extreme sport helpt om inzicht te krijgen in je uitdagingen. Het laat zien waar je goed in bent, maar ook waar je moeite mee hebt. Niet alleen op lichamelijk gebied. Een goed middel dus om bijvoorbeeld juist dat uit te zoeken. Dit levert de handvatten op die we kunnen oefenen en gebruiken. Door samen met een van onze zorgprofessionals of ervaringsdeskundigen deze sportieve uitdaging te gaan wordt het niet alleen een nuttig moment, maar ook nog eens een leuk uitje. 

 

De fruitmand kan ook mooi als extraatje voor de werknemers worden opgenomen in het bedrijfsbeleid!

 

Wil je weten hoe we deze sessies aanpakken? Lees dan hier meer over onze aanpak.

"Als ik toen wist wat ik nu weet, had ik harder mijn best gedaan niet zo hard mijn best te doen"

Jeroen Westerhuis, 38 jaar

Praktisch: Duur, doorlooptijd en tarieven

Aantal sessies: 3 van ± anderhalf uur

Gemiddelde doorlooptijd: 2 maanden

Tarief van dit pakket: 405,00 excl. BTW

Het waarschuwingssysteem

Waar het mee begint is het gevoel van ‘onder spanning staan’. Daarnaast kan je last krijgen van onder meer de volgende klachten:

  • Lichamelijke vermoeidheid
  • Onrustige slaap, of slapeloosheid
  • Piekeren
  • Een gejaagd gevoel
  • Concentratie- en/of geheugenproblemen

Een aantal van deze zaken kunnen best opvallen bij bijvoorbeeld collega’s die nauw samenwerken, of leidinggevenden die regelmatig met hun personeel overleggen. Op het moment dit soort klachten langere tijd aanhouden wordt het zaak actie te gaan ondernemen. Zet in dat geval de fruitmand in! Neem contact op voor de mogelijkheden.