Terugkeer

Eiermand: stap voor stap weer naar de werkvloer


Herstel op de werkvloer burn-out Inside Out Sports

Terugkomen na uitval kan op zichzelf al een belasting zijn. Onderdeel van het herstel is begeleiding terwijl je al weer aan het werk bent. We werken dan aan de gereedschappen die nodig zijn om terugval te voorkomen. Het kan voorkomen dat deze gereedschappen mettertijd slijten en minder effectief zijn. Soms zijn er simpelweg andere situaties die voor stress zorgen. In dat geval nemen we een stapje terug, halen we de eieren uit de mand en leggen we die voorzichtig één voor één weer terug. 


Eiermand

Om met vertrouwen aan de slag zijn en blijven kan het nodig zijn weer even je vaardigheden aan te scherpen. De bedoeling van dit pakket is om als vangnet te dienen. Tijdens deze 8 sessies van 1 uur gaan we aan de slag om het vertrouwen in jezelf te versterken. De gereedschappen die je hebt scherpen we weer aan en waar komen nieuwe handvatten aan bod. 

 

Een belangrijk deel van vertrouwen in jezelf zit in ervaring. De ervaring dat je iets kan. Dat je op jezelf kan vertrouwen. Een goed moment dus om nieuwe dingen te proberen, of beter te worden in dingen die je kunt. We zetten hier outdoor- en extreme sporten in om je uit te dagen. Het geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid fouten te maken. Je leert zo dat je erop kan vertrouwen dat je daarmee om kunt gaan, of zelfs sterker van kunt worden. Waar de fruitmand het doel heeft om te voorkomen dat stress een belemmerende factor wordt, kan de eiermand worden ingezet bij dreigende uitval.

 

Wil je weten hoe we deze sessies aanpakken? Lees dan hier meer over onze aanpak.

Praktisch: Duur, doorlooptijd en tarieven

Aantal sessies: 8 van 1 uur

Gemiddelde doorlooptijd: 3 maanden

Tarief pakket: 720,00 excl. BTW

 

Herstel van een burn-out werkt voor iedereen anders. De één zal sneller weer volledig aan de slag zijn dan de ander. Ons doel is altijd om de begeleiding pas af te sluiten wanneer je met vertrouwen weer volledig aan de slag kunt. Dit kan betekenen dat er soms minder, soms meer sessies nodig zijn. We rekenen altijd het werkelijk aantal sessies en houden goed overleg over voortgang en doorgang.

 

“Net even die extra kilometer hardlopen leerde me dat ik verder kon gaan dan ik had gedacht, zonder om te vallen.  Ik leerde stap voor stap mezelf weer te vertrouwen. Het hielp me ook realistischere doelen te stellen, zoals 5km hardlopen in 30 minuten, in plaats van een marathon.”

Jeroen Westerhuis, 38 jaar

Schaamteloos

Een burn-out gaat in veel gevallen gepaard met schaamte of het gevoel gefaald te hebben. Voor een terugval geldt dat zelfde, soms zelfs sterker. Het is immers al een keer gebeurd en nu gebeurd het nog een keer. Uiteraard is noch schaamte, noch een gevoel van falen nodig.

 

Bij veel sporten, zeker extreme sporten is vallen en opstaan de manier waarop je leert. Bij golfsurfen is de eerste keer dat je staat een ongeëvenaard gevoel. Daarna wordt opstaan steeds makkelijker. Blijven staan, zeker wanneer je ook nog wilt draaien is dan de volgende uitdaging. En zelfs de beste surfers ter wereld leren nog steeds van vallen en opstaan. Zonder schaamte. Zonder gefaald te hebben. Juist in die plek tussen vallen en opstaan zit de ruimte voor ontwikkeling.

 

Wil je ook leren hoe je na vallen weer kan opstaan? Neem dan contact met ons op.