Werknemers

Zorg voor jezelf


Er zijn dagen dat je even wat minder energie hebt. Er zijn dagen dat er even wat meer druk ligt op wat je (nog) moet doen. Dat hoort bij het leven thuis en is onderdeel van de meest banen. Wanneer deze druk aanhoudt kan de stress voor problemen zorgen. Dat je uitvalt door een burn-out bijvoorbeeld. Dat is wat we willen voorkomen. 

 

Hoewel voorkomen beter is dan genezen, kan het gebeuren dat je toch uitvalt. Daar kan de beste overkomen. De wereld om je heen lijkt opeens veel te druk, met prikkels overal. Je hebt meer rust nodig dan ooit te voren. Niets om je heen, geen geluid, geen licht. Rust. Hoewel het tegenstrijdig klinkt is beweging en buiten zijn juist een sleutel om daar ook weer uit te komen. Rustig aan weer opbouwen wat je verloren lijkt te zijn. Weer vertrouwen krijgen in jezelf en wat je kan.

 

Bij Inside Out Sports gebruiken we sport en beweging om te herstellen van burn-out en stressklachten en om te voorkomen dat je er (opnieuw) door geveld wordt. 

Aanpakken

“Work hard, play harder”, dat is onze filosofie. Daarmee bedoelen we dat we niet moeten te vergeten plezier te hebben in wat we doen. Dat we niet vergeten te ontspannen en wat dat voor jou betekent. Aanpakken op jouw tempo dus!

 

In het geval van uitval gaan onze zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen aan de slag om stap door stap te werken aan herstel. In het begin is dat misschien gewoon een stuk wandelen, of fietsen. Ondertussen leren we elkaar kennen en kunnen we kijken naar oorzaken en vooral mogelijkheden en oplossingen. Al doende breiden we je grenzen uit en bouwen je vertrouwen weer op. Zo werken we voorzichtig aan jouw herstel. Belangrijker, zo zorgen we langzaam dat je sterker uit de strijd komt. Daarna gaan we aan de slag om klachten te voorkomen.

“Een burn-out in de zomer is ideaal. Je kan dan genieten van het weer, het bos, zon, zee en strand. Eropuit heeft me geholpen weer (mentaal) in beweging te komen. Mountainbiken heeft me daarna geleerd dat je rustig aan ook boven komt. Tenzij je van kou en sneeuw houdt. Dan kan je beter uitvallen in de winter en daarvan genieten op jouw manier.”

Jeroen Westerhuis, 38 jaar

Werkgerelateerde stress

Een burn-out of stressklachten komen niet altijd (alleen) door werk. Ook jouw thuissituatie, een relatie of zelfs persoonlijkheid kunnen zorgen voor stress. Daarbij is het vaak een combinatie van verschillende situaties tegelijk. Het is wel altijd zo dat een werkgever, als je die hebt, ook gebaad is bij jouwe herstel. Als het kan, bespreek dan met je werkgever welke mogelijkheden jij ziet of wilt gebruiken om te herstellen. Neem gerust contact met ons op om te zien wat wij voor jou, maar ook jouw werkgever kunnen betekenen in dit proces. Of stuur hen de link naar onze pagina voor werkgevers als suggestie 😊.

Ik wil graag meer informatie:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.