Volg jij ons al op social media? Snel naar:

Facebook | Instagram | LinkedIn

Begeleiding

Ontwikkel je verder bij Inside Out Sports


Begeleiding zetten wij in als het gaat om motiveren en activeren. Daarnaast is begeleiding een passende zorgvorm voor het automatiseren van de nieuw geleerde vaardigheden bij de PMT. Het kost immers tijd om nieuw gedrag eigen te maken en zelfstandig in te zetten. De focus is dus altijd op het oefenen in een veilige omgeving. Fouten maken mag en je hebt een vangnet terwijl je in de praktijk oefent. 

 

Door middel van sporten werken we aan jouw persoonlijke doel. Want hoe zorg je dat je op tijd en voorbereid op de training aankomt? Of hoe kan je jezelf motiveren om door te zetten als het even zwaar wordt of anders loopt dat je had verwacht? En hoe ga ik respectvol om met andere sporters?

We beiden begeleiding op alle locaties aan. De meeste trajecten zijn één-op-één. In Almere hebben we sinds kort ook drie groepen: 10-14 jaar, 15-18 jaar en 18+. In Harderwijk en Zeewolde zetten we tijdens PMT-trajecten de begeleiding ook in tijdens de maandactiviteiten. Maandelijks oefenen we in een groep met evenveel begeleiders als deelnemers. Dus individuele aandacht, maar binnen een sociale context. Ideaal om het geleerde van de PMT toe te passen in een groep.

VOORBEELD CASUS

Ruben van 13 jaar heeft last van autisme en het lukt hem niet om mee te draaien op de voetbalvereniging. Hij heeft het geprobeerd, maar vond het erg moeilijk. Hij werd vaak gepest en merkte dat er te veel onduidelijkheden waren. Hierdoor begreep hij veel oefeningen niet. Toch wil en moet hij meer gaan bewegen. Bij Inside Out Sports zijn wij samen gaan onderzoeken wat voor hem een passende sport zou zijn. Wij zijn uitgekomen bij de sport crossfit. Hij sport nu in een groep, maar op zijn eigen niveau. Ruben heeft de tijd gekregen om alle oefeningen goed te leren en die komen nu steeds weer in de trainingen terug. Elke training heeft een duidelijke opbouw en er wordt visueel duidelijk gemaakt welke oefeningen we gaan doen. Ondertussen sport hij al 3 maanden met plezier in een groep mee.