Werkgevers

Zorg voor jouw personeel


Inside Out Sports helpt bij het voorkomen of herstellen van een burn-out en stressklachten. Bekijk de fruitmand voor ons preventieve pakket, of zet de lappenmand in voor een hersteltraject. Met deze pakketten weet je als ondernemer waar je aan toe bent en help je de werknemer er weer bovenop. En belangrijk voor het bedrijf, kunnen ze weer aan het werk.

 

Zorg voor je personeel is een belangrijk aspect van het ondernemen. Om risico’s af te vangen kan je bijvoorbeeld een risicoanalyse en veiligheidsplan maken, van alles om verzuim te voorkomen. Maar zelfs dan zijn er zaken waar je geen invloed op hebt. Denk aan een escalatie van een klant tijdens een project, een grote spoedorder, of een privésituatie van de werknemer. Je kan er dan alleen nog goed op reageren. 

 

Bij burn-out en stressklachten is het niet anders. Op de werkvloer kan je bijvoorbeeld zorgen voor een gezonde werkdruk, collegiale omgeving en voldoende uitdagend werk. Maar zelfs dan kan het voor komen dat een werknemer uitvalt, bijvoorbeeld door stress of een burn-out. Een plan om dit te voorkomen of als het nodig is te verhelpen komt dan goed van pas.

Het voordeel

De werknemer staat natuurlijk centraal en herstel is belangrijk voor jouw teamlid. Maar als ondernemer krijg je ook te maken met de kosten van het verzuim. Niet alleen wordt het loon doorbetaald, maar ook mist het bedrijf de capaciteit. Misschien moet deze collega zelfs vervangen worden. Een uitgevallen medewerker kost daarmee al snel tussen de €200 en €400 per dag! (Bron: MKB Servicedesk). Het is dus ook zakelijk een goede investering om op tijd (!) hulp in te schakelen.

 

De ondersteuning bij het herstel zorgt ervoor dat de werknemer sneller weer aan de slag kan. Het doel is echter niet om weer aan het werk te kunnen, maar om te voorkomen dat het weer gebeurd. Juist dat is waar de kracht van deze hulp ligt. Voor de werknemer en zeker voor de werkgever.

“Toen ik de tweede keer uitviel, was ik me extra bewust van het feit ik geld kostte voor mijn werkgever. Het was juist toen fijn te merken dat ik er niet alleen voor stond. Vanuit het bedrijf werd me ruim de tijd én hulp aangeboden om er weer bovenop te komen. Dit zorgde er voor dat ik met een gerust hart even stil kon staan om aan mezelf te werken. Ook zorgde het ervoor dat ik er zoveel mogelijk aan wilde doen om uitval later te voorkomen.”

Jeroen Westerhuis, 38 jaar

Work hard. Play harder.

Hard werken geeft plezier. Met plezier kan je hard werken. Dit is de basis van onze filosofie. Met onze aanpak geven we aandacht aan de oorzaken van stress, maar ook hoe ontspanning en beweging een belangrijke basis is in het dagelijks leven. We kijken naar het werk, maar ook eventuele privésituaties die te maken hebben met de klachten. Onze zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen gebruiken de uitdagingen die outdoor- of extreme sport biedt om fysiek en mentaal sterker uit de strijd te komen. 

Ik wil graag meer informatie:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.