Young Professional

Zorg voor jezelf


Je wilt een goede balans tussen werk en privé. Ontspannen en genieten van beiden, terwijl je jezelf steeds verder ontwikkelt. Het vinden van die balans kost tijd en energie. Soms net te veel dan je zou willen. Precies bij deze zoektocht kan Inside Out Sports je helpen. 

 

We bieden praktische tools om grenzen te ontdekken, hoe om te gaan met uitdagingen en de werk-privébalans te behouden. In onze aanpak maken we gebruik van diverse outdoor sporten. Hierdoor werken we aan jouw fysieke én mentale gezondheid. Dit zorgt voor een duurzame oplossing die past bij jouw persoonlijke situatie. Met als resultaat dat je weer met plezier werkt!

“De sessies hebben mij enorm geholpen. In eerste instantie dacht ik, hoeveel kan er nou veranderen in 12 weken als ik hier al veel langer mee loop? En toch ben ik op een punt gekomen waar ik weer een stuk lekkerder in mijn vel zijn, mijn grenzen beter aangeef en zelfs wat kan werken! Ik heb zoveel praktische tips gekregen. Als ik nu even vastloop denk ik daarin terug en weet ik mijn weg wel weer te vinden.”

- Lonneke, 23 jaar

Het aanbod

Fruitmand preventie burn-out

Preventief - Fruitmand

An apple a day, keeps the doctor away... Met onze fruitmand ga je preventief aan de slag met jouw vitaliteit en mentale gezondheid. We kijken daarvoor naar vragen als: Waar ervaar je stress? Hoe ga je om met werkdruk? Wanneer ervaar je plezier?

 

Duur: 3 sessies van 1,5 uur

Gemiddelde doorlooptijd: 2 maanden

Tarief van dit pakket: €405,00 excl. BTW**

 

Tip: De fruitmand kan als extraatje voor de werknemers worden opgenomen in het bedrijfsbeleid of kerstpakket!

lappenmand herstel burn-out

Herstel - Lappenmand

Als je (deels) uitgevallen bent, wil je natuurlijk werken aan herstel. Door in stappen te werken aan herstel en in de latere fase aan versterking, zorgen we voor een duurzame terugkeer. Je hebt nieuwe handvatten waarmee je terugval voorkomt.

 

Duur: 12 of 16 sessies van 1 uur*

Gemiddelde doorlooptijd: 5-6 maanden

Tarief van dit pakket: €1.080,00 excl. BTW of €1.440,00 excl. BTW**

 

Wanneer er sprake is van gedeeltelijke uitval, of dreigende uitval is 12 keer voldoende. Bij volledige uitval adviseren we 16 keer in te plannen. 

eiermand terug na burn-out

Terugkeer - Eiermand

Terugkomen na uitval kan op zichzelf al een belasting zijn. Onderdeel van het herstel is begeleiding terwijl je al weer aan het werk bent. Je leert vaardigheden die nodig zijn om terugval te voorkomen. Het kan voorkomen dat deze tools mettertijd slijten en minder effectief zijn. In dat geval nemen we een stapje terug, halen we de eieren uit de mand en leggen we die voorzichtig één voor één weer terug. 

 

Duur: 8 sessies van 1 uur*

Gemiddelde doorlooptijd: 3 maanden

Tarief pakket: €720,00 excl. BTW**


*Herstel na uitval werkt voor iedereen anders. De één zal sneller weer volledig aan de slag zijn dan de ander. Ons doel is altijd om de begeleiding pas af te sluiten wanneer je met vertrouwen weer volledig aan de slag kunt. In overleg is het mogelijk meer of minder sessies in te zetten. 

**Betaal jij als werknemer zelf de kosten? Dan kan je rekening houden met een tarief van €60,- per uur. Geef dit even aan bij jouw aanmelding. 

 

Het is bij Inside Out Sports altijd mogelijk om eerst een kennismaking in te plannen. Hier zitten geen kosten aan verbonden en is geheel vrijblijvend. We vinden het namelijk super belangrijk dat jij je op jouw gemak voelt bij onze aanpak en de begeleider. 

Kenmerkend voor onze aanpak

“Work hard, play harder”, dat is onze filosofie. Daarmee bedoelen we dat we niet moeten te vergeten plezier te hebben in wat we doen. Dat we niet vergeten te ontspannen en wat dat voor jou betekent. Aanpakken op jouw tempo dus! In het kort is onze aanpak te herkennen aan:

  • Op maat. Door onze zoektocht naar jouw balans in "work hard, play harder" is al ons aanbod op maat.
  • Professionals. We werken met ervaren professionals met enorm veel passie voor sporten en bewegen. Dit zijn ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals die werken volgens de Inside Out Sports normen en waarden.
  • Holistisch en duurzaam. Zowel jouw fysieke als mentale gezondheid is belangrijk en daarmee bieden we een holistische en duurzame aanpak. 
  • Ervaringsgericht. Door het trainen van praktische vaardigheden en het toepassen van sport, is ons aanbod ervaringsgericht. We werken in het moment en oefenen gelijk met de tips en tools. 

Werkgerelateerde stress

Een burn-out of stressklachten komen niet altijd (alleen) door werk. Ook jouw thuissituatie, een relatie of zelfs persoonlijkheid kunnen zorgen voor stress. Daarbij is het vaak een combinatie van verschillende situaties tegelijk. Het is wel altijd zo dat een werkgever ook gebaad is bij jouw herstel. Als het kan, bespreek dan met je werkgever welke mogelijkheden jij ziet of wilt gebruiken om te herstellen. Neem gerust contact met ons op om te zien wat wij voor jou, maar ook jouw werkgever, kunnen betekenen in dit proces. Of stuur hen de link naar onze pagina voor werkgevers als suggestie.

Eerder traject

Janneke*, 23 jaar

  • Reden voor aanmelding: Uitval op o.a. stage door burn-out klachten.
  • Hulpvraag: Hoe leer ik omgaan met mijn burn-out klachten zoals vermoeidheid en het niet verdragen van prikkels?
  • Doelen: Grenzen leren herkennen & ontspanningstechnieken leren. 
  • Traject: Lappenmand - 12x begeleiding

Al vrij snel in het traject kwam naar voren dat Janneke snel last heeft van negatieve gedachten. Ze legt hoge verwachten voor zichzelf op ("ik moet...") en als het niet lukt voelt dit als falen. Bij het oefenen van de nieuwe sportieve activiteit longboarden zijn we dit stap voor stap gaan opbouwen. Is jouw verwachting realistisch? Wat hebben we vandaag bereikt? Welke grenzen en weerstand kom je tegen? Janneke leerde een andere manier van kijken naar een situatie. En daarmee ook meer energie te halen uit haar successen en positieve momenten. Met als gevolg dat Janneke het longboarden veel sneller onder de knie kreeg! Daarnaast hebben we geoefend met ontspanningstechnieken. Janneke ervaarde dagelijks een innerlijke onrust. Er was geen ruimte om fouten te maken, te reflecteren, de zorg voor anderen los te laten. We hebben bijvoorbeeld geoefend met structureel een pauzemoment in te lassen in de dag. We ontdekten dat het voor Janneke goed werkt om een korte wandeling van 15 minuten per dag in stilte te maken om haar gedachten op een rijtje te zetten. 

 

Inmiddels heeft Janneke een bijbaan en haar studie weer opgepakt. Ze kijkt nog steeds positief terug op het traject en past de geleerde technieken nog steeds toe. 

 

*Ivm privacy is de naam aangepast. 

Ik wil graag meer informatie:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.