Volg jij ons al op social media? Snel naar:

Facebook | Instagram | LinkedIn

PMT & Begeleiding

Het aanbod van Inside Out Sports


Met een divers, gespecialiseerd team bieden we twee diensten aan: psychomotorische therapie (PMT) en begeleiding. Dit doen we op individueel en op groepsniveau. En ja, bij elk traject zetten we sporten als middel in! 

Ik ging echt met ontzettend veel plezier naar onze sessies toe. Ik heb zelfs nieuwe hobby’s gevonden, zoals het longboarden!

– Lonneke, 23 jaar

Het aanbod is ervaringsgericht. Dit houdt in dat we de focus leggen op het trainen van persoonlijke vaardigheden en het aanbod aanbieden in echte situaties. Geen klinische praktijk, maar lekker buiten op de skatebaan of in het bos. Dit maakt ons aanbod interessant voor jongeren en volwassenen die van een directe aanpak houden. 

Onze werkwijze kenmerkt zich door ons motto: “Work hard, play harder”. Hoe harder je werkt, hoe meer plezier er nodig is om het werken vol te houden. Maar ook: hoe meer plezier je hebt, hoe belangrijker het wordt om ook hard te werken om jezelf verder te ontwikkelen. Elk traject wordt dus aangepast op jouw eigen wensen en behoeften. Deze persoonlijke balans in work hard, play harder: dat is precies waarom mensen bij Inside Out Sports komen!

 

Daarnaast hebben we een vijf fasen model ontwikkeld. De basis van dit model is het aanleren van alledaagse vaardigheden in een veilige en inspirerende omgeving. Samen sporten leent zich hier ideaal voor. We verwachten bijvoorbeeld van onze sporters dat ze op tijd zijn, actief deelnemen, voor zichzelf en voor anderen zorgen en doorzetten als het even tegen zit. Vaardigheden die ook nodig zijn om te functioneren op school, werk of thuis. 

vijf fasen model inside out sports

We hebben een werkwijze ontwikkeld die bestaat uit een kennismaking, vijf fasen en verschillende evaluatiemomenten. Door deze opbouw kunnen we de sporters optimaal ondersteunen in het aanleren van vaardigheden tijdens het sporten.

 

In elke fase staan verschillende vaardigheden en leerdoelen centraal. Afhankelijk van de wensen van de jongere of volwassene wordt bepaald welke fase/fasen met succes wordt of worden doorlopen. Niet elke fase hoeft dus doorlopen te worden voor een geslaagd traject bij Inside Out Sports. Gedurende het hele traject sturen we aan op het toepassen van de geleerde vaardigheden in de eigen omgeving. Ook is er altijd een professional van Inside Out Sports betrokken. Dit maakt het praktisch en concreet.

 

Benieuwd hoe PMT en begeleiding bij Inside Out Sports wordt ervaren? Bekijk dan eens de video! Je krijgt een kleine inkijk in hoe wij werken.