Burn-out blog

Burn-out blog · 25. november 2022
Zoals ik in mijn vorige blog al schreef is een paar jaar geleden dysthemie bij mij vastgesteld. Een milde, maar zogenaamde persistente (aanhoudende) vorm van depressie. Om te beginnen met een discaimer voor wat volgt, het gaat nu best goed met me. Ik heb af en toe wel een slechte dag, of paar dagen, maar ik weet ook dat ik de vaardigheden heb om er weer relatief snel uit te komen.

Burn-out blog · 11. november 2022
Naast één of meerdere burn-outs is een paar jaar geleden bij mij de diagnose dysthemie gesteld. Dit is een milde, maar langdurige vorm van depressie. Het betekent min of meer dat ik regelmatig sombere periodes heb, zonder 'goede' reden. Het gaat ook regelmatig goed. Doordat het soms 'opeens' een periode wat minder gaat, voelt het soms alsof ik een terugval heb. Een sombere periode, schijnbaar zonder directe aanleiding. Ook de keren dat ik weer ben uitgevallen op het werk, was er sprake van...

burn-out blog Jeroen
Burn-out blog · 28. oktober 2022
Het nadeel, of voordeel van meermaals uitvallen is dat je ook telkens weer moet starten. In mijn vorige blogs heb ik het gehad over mijn zoektocht naar rust en de vraag naar hulp. Toen ik, mede dankzij de hulp wat rust had genomen en misschien gevonden, kwam er een tijd dat ik weer aan het werk moest. Of wilde. Daar zit best een onderscheid in, ben ik achter gekomen. Om wat context te geven: ik werk op dit moment bij twee werkgevers. Blisss Software, sinds 2014 en Inside Out Sport, sinds 2021....

burn-out inside out sports sporttherapie coach begeleiding
Burn-out blog · 21. oktober 2022
Nadat mijn uitval-reis was begonnen, ging ik eerst op zoek naar rust. Iedereen raadde dat aan. Ik moet zeggen dat ik pas later in het traject vond wat die rust precies betekende, waar we het de vorige keer over hebben gehad. Uiteindelijk heb ik hulp gehad, op verschillende momenten, van verschillende personen. Ik wilde deze blog schrijven over de moeilijkheid van hulp vragen en welke hulp voor mij heeft geholpen. Ik heb mijn e-mails er nog eens op nageslagen. Ze dateren terug uit 2013, het...

2. Rust
Burn-out blog · 14. oktober 2022
In mijn eerste blog beschreef ik waar mijn uitval-reis is begonnen. Maar ook het pad naar herstel. Het is een flinke reis gebleken. Maar toch begint die reis bij rust nemen. Dat was nog moeilijk. Ik dacht eerst dat het betekende dat ik veel moest slapen. En daarna dat ik niks mocht doen. Ook heb ik nog even gedacht dat ik me maar helemaal uit alle drukte moest verwijderen, bijvoorbeeld door te verhuizen, ander werk te zoeken. Of misschien door in een abdij te gaan wonen. Waar kon ik die rust...

1. Het begin van mijn uitval-reis
Burn-out blog · 07. oktober 2022
Ik ben Jeroen, 38 jaar en heb wel of geen burn-out (gehad). Ik hou van sporten, spelletjes, buiten zijn en gezelligheid met vrienden en familie. De meeste tijd van mijn carrière in de IT gewerkt. Op het moment van schrijven ben ik 50% werkzaam, wat wil zeggen dat ik halve dagen werk bij mijn hoofd-werkgever. Nu ik het gevoel heb dat het einde van tunnel haalbaar wordt, vraag ik me af hoe mijn uitval nou eigenlijk verlopen is en waar de oorzaken van dat verloop liggen. Welke keuzes heb ik...