Burn-out blog

Burn-out blog · 03. maart 2023
De laatste weken ging het niet zo goed met me. Ik had een griepje opgelopen die zich ontwikkelde naar een holteontsteking. Ik was thuis gekluisterd. Tijdens deze ziekte, raakte ik steeds meer in de dip, die ik daarvoor al aan het ontwikkelen was. Ik was moe, maar wilde niet gaan slapen. Het was redelijk mis met mijn ritme. Ik sportte niet, was weinig buiten en sliep slecht. Niet alleen thuis, maar ook op het werk was ik zoekende naar mijn ritme. Zoals misschien al opgevallen is, ik plaatste ook...

Burn-out blog · 20. januari 2023
Een paar weken geleden was ik bij kasteel Huis Bergh, in 's Heerenberg. Mocht je ooit in de buurt zijn, ik kan het aanraden. Dit kasteel stamt nog uit de middeleeuwen en heeft ook een toren. Deze toren was waar de mensen die niet vochten zich terugtrokken, mocht het kasteel belegerd worden. Het is dus belangrijk dat deze toren goed beschermd is. Naast een dikke muur en een dikke deur met zware sloten hebben ze nog meer bedacht. Specifiek wat betreft de trap. Dit was in die tijd gemeengoed, dus...

Burn-out blog · 23. december 2022
Laat ik beginnen met het inlossen van een belofte: hardlopen was fijn! Voor wie het heeft gemist, zie hier mijn vorige blog. In deze blogserie ben ik met name bezig met het terugblikken over een lange periode. Ik probeer een soort grote evaluatie te maken over een lange periode van verschillende gebeurtenissen. En daar iets van te leren en misschien iets mee te doen. In dit geval deel ik dat met iedereen die het leest. Misschien dat het helpt of inspireert.

Burn-out blog · 09. december 2022
Ik ben niet voor niets bij Inside Out Sports terecht gekomen. Mijn ervaring met burn-outs en depressies was een deel ervan. Een ander deel is mijn liefde voor sport. De combinatie van de twee gaf denk ik de doorslag voor mij om dit op deze manier met anderen te willen delen. De laatste tijd merk ik helaas wel dat ik steeds minder voor mezelf sport. En dat is vreemd, want ik weet dat het me goed doet. Dus eigenlijk is deze blog een stukje zelfmotivatie voor mij. Een korte opsomming waarom ik in...

Burn-out blog · 25. november 2022
Zoals ik in mijn vorige blog al schreef is een paar jaar geleden dysthemie bij mij vastgesteld. Een milde, maar zogenaamde persistente (aanhoudende) vorm van depressie. Om te beginnen met een discaimer voor wat volgt, het gaat nu best goed met me. Ik heb af en toe wel een slechte dag, of paar dagen, maar ik weet ook dat ik de vaardigheden heb om er weer relatief snel uit te komen.

Burn-out blog · 11. november 2022
Naast één of meerdere burn-outs is een paar jaar geleden bij mij de diagnose dysthemie gesteld. Dit is een milde, maar langdurige vorm van depressie. Het betekent min of meer dat ik regelmatig sombere periodes heb, zonder 'goede' reden. Het gaat ook regelmatig goed. Doordat het soms 'opeens' een periode wat minder gaat, voelt het soms alsof ik een terugval heb. Een sombere periode, schijnbaar zonder directe aanleiding. Ook de keren dat ik weer ben uitgevallen op het werk, was er sprake van...

burn-out blog Jeroen
Burn-out blog · 28. oktober 2022
Het nadeel, of voordeel van meermaals uitvallen is dat je ook telkens weer moet starten. In mijn vorige blogs heb ik het gehad over mijn zoektocht naar rust en de vraag naar hulp. Toen ik, mede dankzij de hulp wat rust had genomen en misschien gevonden, kwam er een tijd dat ik weer aan het werk moest. Of wilde. Daar zit best een onderscheid in, ben ik achter gekomen. Om wat context te geven: ik werk op dit moment bij twee werkgevers. Blisss Software, sinds 2014 en Inside Out Sport, sinds 2021....

burn-out inside out sports sporttherapie coach begeleiding
Burn-out blog · 21. oktober 2022
Nadat mijn uitval-reis was begonnen, ging ik eerst op zoek naar rust. Iedereen raadde dat aan. Ik moet zeggen dat ik pas later in het traject vond wat die rust precies betekende, waar we het de vorige keer over hebben gehad. Uiteindelijk heb ik hulp gehad, op verschillende momenten, van verschillende personen. Ik wilde deze blog schrijven over de moeilijkheid van hulp vragen en welke hulp voor mij heeft geholpen. Ik heb mijn e-mails er nog eens op nageslagen. Ze dateren terug uit 2013, het...

2. Rust
Burn-out blog · 14. oktober 2022
In mijn eerste blog beschreef ik waar mijn uitval-reis is begonnen. Maar ook het pad naar herstel. Het is een flinke reis gebleken. Maar toch begint die reis bij rust nemen. Dat was nog moeilijk. Ik dacht eerst dat het betekende dat ik veel moest slapen. En daarna dat ik niks mocht doen. Ook heb ik nog even gedacht dat ik me maar helemaal uit alle drukte moest verwijderen, bijvoorbeeld door te verhuizen, ander werk te zoeken. Of misschien door in een abdij te gaan wonen. Waar kon ik die rust...

1. Het begin van mijn uitval-reis
Burn-out blog · 07. oktober 2022
Ik ben Jeroen, 38 jaar en heb wel of geen burn-out (gehad). Ik hou van sporten, spelletjes, buiten zijn en gezelligheid met vrienden en familie. De meeste tijd van mijn carrière in de IT gewerkt. Op het moment van schrijven ben ik 50% werkzaam, wat wil zeggen dat ik halve dagen werk bij mijn hoofd-werkgever. Nu ik het gevoel heb dat het einde van tunnel haalbaar wordt, vraag ik me af hoe mijn uitval nou eigenlijk verlopen is en waar de oorzaken van dat verloop liggen. Welke keuzes heb ik...