Missie en werkwijze

Work hard, play harder


De balans van hard werken en plezier hebben. Dat is waar het bij Inside Out Sports om draait. Hoe harder je werkt, hoe meer plezier er nodig is om het vol te houden. Maar ook: hoe meer plezier je hebt, hoe belangrijker het wordt om ook hard te werken om jezelf verder te ontwikkelen. Deze balans in work hard, play harder: dat is precies waarom mensen bij Inside Out Sports komen!

missie

Het is onze missie iedereen de positieve effecten van sporten te laten ervaren. Op alle mogelijke manieren. We hebben een grote passie voor en jarenlange ervaring met diverse outdoor en extreme sporten. Hierdoor weten we hoe je door bewegen jezelf kan activeren, motiveren en ontwikkelen. Deze passie en ervaringen delen we graag met jongeren en jongvolwassenen.

werkwijze

De basis van onze werkwijze is het aanleren van alledaagse vaardigheden in een veilige en inspirerende omgeving. Samen sporten leent zich hier ideaal voor. We verwachten bijvoorbeeld van onze sporters dat ze op tijd zijn, actief deelnemen, voor zichzelf en voor anderen zorgen en doorzetten als het even tegen zit. Vaardigheden die ook nodig zijn om te functioneren op school, werk of thuis. 

 

We hebben een werkwijze ontwikkeld die bestaat uit een kennismaking, vijf fasen en verschillende evaluatiemomenten. Door deze opbouw kunnen we de sporters optimaal ondersteunen in het aanleren van vaardigheden tijdens het sporten.

Werkwijze Inside Out Sports

In elke fase staan verschillende vaardigheden en leerdoelen centraal. Afhankelijk van de wensen van de jongere of jongvolwassene wordt bepaald welke fase/fasen met succes wordt of worden doorlopen. Niet elke fase hoeft dus doorlopen te worden voor een geslaagd traject bij Inside Out Sports. Gedurende het hele traject sturen we aan op het toepassen van de geleerde vaardigheden in de eigen omgeving. Ook is er altijd een professional van Inside Out Sports betrokken. Dit maakt het praktisch en concreet.


Meer weten? Lees dan ons hele verhaal. 

Download
Algemene informatie - Inside Out Sports
Ons verhaal
Het verhaal van Inside Out Sports_2020.p
Adobe Acrobat document 1.3 MB