Missie en werkwijze

Ondersteuning tijdens of richting school, werk en in de sociale (thuis)omgeving


missie

Het is onze missie iedereen de positieve effecten van sporten te laten ervaren. We hebben een grote passie voor en jarenlange ervaring met diverse outdoor en extreme sporten. Hierdoor weten we hoe je door bewegen jezelf kan activeren, motiveren en ontwikkelen. Deze passie en ervaringen delen we graag met jongeren en jongvolwassenen.

 

"Ik voel me minder depressief

na het sporten"

Trainee, 16 jaar

 

werkwijze

De basis van onze werkwijze is het aanleren van alledaagse vaardigheden in een veilige en inspirerende omgeving. Samen sporten leent zich hier ideaal voor. We verwachten bijvoorbeeld van onze sporters dat ze op tijd zijn, actief deelnemen, voor zichzelf en voor anderen zorgen en doorzetten als het even tegen zit. Vaardigheden die ook nodig zijn om te functioneren op school, werk of in de sociale (thuis)omgeving. 

 

We hebben een werkwijze ontwikkeld die bestaat uit een kennismaking, vijf fasen en verschillende evaluatiemomenten. Door deze opbouw kunnen we de sporters optimaal ondersteunen in het aanleren van vaardigheden tijdens het sporten.

Werkwijze Inside Out Sports

In elke fase staan verschillende vaardigheden en leerdoelen centraal. Afhankelijk van de wensen van de jongere of jongvolwassene wordt bepaald welke fase/fasen met succes wordt of worden doorlopen. Niet elke fase hoeft dus doorlopen te worden voor een geslaagd traject bij Inside Out Sports. Gedurende het hele traject sturen we aan op het toepassen van de geleerde vaardigheden in de eigen omgeving. Ook is er altijd een professional van Inside Out Sports betrokken. Dit maakt het praktisch en concreet.

Meer weten? Lees dan ons hele verhaal