Burn-Out & Stress

PMT en begeleiding bij burn-out en stress klachten


Ons motto is “Work hard, play harder”. Met deze filosofie helpen we bij een burn-out en stress. Beweging is een bewezen manier om burn-outs te voorkomen.  Ook kan beweging ook een belangrijk deel zijn van het herstel, mocht het al te laat zijn om te voorkomen. We combineren daarom sport met begeleiding en indien nodig PMT. Dit vormt een aanpak speciaal voor jou, waardoor je leert omgaan met de oorzaken van stress. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

 

Stress in het werk en/of het leven is bijna onontkoombaar. Stressklachten ontstaan wanneer de draaglast van deze stress groter wordt dan jouw draagkracht. Bijvoorbeeld doordat het te lang doorgaat of doordat je te weinig hersteltijd hebt. Als deze onbalans te lang aanhoudt kan het leiden tot bijvoorbeeld een burn-out. Meestal horen we over een burn-out in de context van werkdruk, maar de oorzaak ligt lang niet altijd (alleen) op het werk. Studie, relaties en het gezinsleven kunnen bijdragen aan of de oorzaak zijn om het leven even niet meer aan te kunnen.

Ons aanbod

Fruitmand preventie burn-out

Een fruitmand geef je meestal wanneer iemand ziek is. Maar zou het niet beter zijn om uitval te voorkomen in plaats van genezen? Het preventieplan is de ‘vitamine’ van onze fruitmand. We kijken daarvoor naar vragen als: Hoe gaat het nu? Waar ervaar je stress? En hoe zorg je dat werkdruk niet te veel stress veroorzaakt?

Duur: 3 sessies

lappenmand herstel burn-out

Als je (deels) uitgevallen bent, wil je natuurlijk werken aan je herstel, rustig aan weer terug op kracht komen. We gaan echter ook kijken naar wat je kan doen om het in de toekomst te voorkomen.

Duur: 12-16 sessies

eiermand terug na burn-out

Goed. Je bent weer aan de slag. Maar na een tijdje bekruipt het gevoel je weer. Misschien wordt de druk weer te veel. Zodoende de eiermand. Voorzicht leggen we er 1 voor 1 de eieren in, zodat je met vertrouwen aan de slag kan blijven. Zonder de eieren te breken.

Duur: 8 sessies


Uitdagingen

Een wandeling is altijd fijn, maar bij Inside Out Sports geloven we in de uitdaging van  outdoor en extreme sporten. Ze weerspiegelen als geen andere activiteit de uitdagingen waar je mee kampt. We stappen dus graag op de mountainbike, skateboard, een surfplank of een andere sportieve activiteit die bij jou past. Heerlijk buiten aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Uiteraard zorgen we voor een veilige omgeving, zowel fysiek als mentaal. De uitdagingen worden dus altijd afgestemd op niveau en voorkeur.

"Hoewel ik altijd al sportief was, heb ik pas recent geleerd hoeveel sport kan bijdragen aan je gezondheid. Zeker wanneer je niet lekker in je vel zit. Maar daarnaast, met sport oefen ik rustiger aan te doen. Ik oefen om te ontspannen wanneer het kan, zodat ik me kan inspannen wanneer het moet."

Jeroen Westerhuis, 38 jaar