Wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Voor onze ondersteuning zijn er verschillende vergoedingsmogelijkheden. Na de kennismaking ontvang je van ons een voorstel. Hier houden we rekening met de vergoedingsmogelijkheden die op jou van toepassing zijn.

 

BELANGRIJKE TIP: Controleer vóór de start van de begeleiding of therapie altijd of de vergoedingsmogelijkheid ook daadwerkelijk voor jou geldt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de betaling vanaf de start van het traject. 

 

Contractering - PMT & Begeleiding

Wij hebben een contract met de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Begeleiding en therapie kunnen voor jongeren die in deze gemeenten wonen worden vergoed via de Jeugdwet. Neem hiervoor contact op met jouw jeugdhulporganisatie. Door onze samenwerking met Het Kompass kan onze begeleiding (individueel en groepen) in Almere vergoed worden via de WMO (volwassenen) en Jeugdwet (jongeren). Dit geldt helaas nog niet voor PMT. 

 

Aanvullende verzekering - PMT

Psychomotorische therapie valt bij veel zorgverzekeringen onder vaktherapie oftewel complementaire zorg. Dit valt in de meeste gevallen binnen de aanvullende verzekering. Het verschilt per verzekeraar hoe veel sessies en welk bedrag er per sessie vergoed kan worden. Vaak verwacht de zorgverzekeraar dat de zorgaanbieder bij bijvoorbeeld een vakbond is aangesloten. Wij zijn aangesloten bij de FVB, NVPMT, NFG en RBCZ. Meer over welke zorgverzekeraars wat vergoeden vind je hier: www.zorgwijzer.nl.

 

Persoonsgebonden budget (PGB) - Begeleiding

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om onze begeleiding te vergoeden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Voor advies met betrekking tot de aanvraag van een PGB kan je terecht bij het wijkteam / jeugdteam in jouw regio. Als er vragen zijn kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en zullen wij jou zo goed mogelijk ondersteunen. De ouder of verzorger moet echter wel altijd zelf de aanvraag voor PGB doen. 

 

Jeugdfonds Sport - Groepstraining (Sandstorm)

Enkele gemeenten vergoeden de groepstrainingen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor het jeugdfonds in Zeewolde is meer te lezen op de website van de gemeente

 

 

Via andere zorgaanbieders - PMT & Begeleiding

Ontvang je ook zorg via andere zorgaanbieders? Geef het aan ons door. Heel soms kan de vergoeding van onze ondersteuning via een andere zorgaanbieder lopen. 

 

Bekijk de actuele tarieven hier.