Wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Voor onze ondersteuning zijn er verschillende vergoedingsmogelijkheden. Na de kennismaking ontvang je van ons een voorstel. Hier houden we rekening met de vergoedingsmogelijkheden die van jou van toepassing zijn.

 

Aanvullende verzekering - PMT

Psychomotorische therapie valt bij veel zorgverzekeringen onder vaktherapie oftewel complementaire zorg. Dit valt in de meeste gevallen binnen de aanvullende verzekering. Het verschilt per verzekeraar hoe veel sessies en welk bedrag er per sessie vergoed kan worden. Meer over welke zorgverzekeraars wat vergoeden vind je hier: www.zorgwijzer.nl.

 

Persoonsgebonden budget (PGB) - Begeleiding

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om onze begeleiding te vergoeden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Voor advies met betrekking tot de aanvraag van een PGB kan je terecht bij het wijkteam / jeugdteam in jouw regio. Als er vragen zijn kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en zullen wij jou zo goed mogelijk ondersteunen.

 

Jeugdfonds Sport - Groepstraining (Sandstorm)

Enkele gemeenten vergoeden de groepstrainingen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor het jeugdfonds in Zeewolde is meer te lezen op de website van de gemeente

 

Contractering

Op dit moment lopen de aanvragen voor contractering in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Zeewolde, Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. Zodra deze rond zijn, zullen wij dat hier vermelden.

 

Via andere zorgaanbieders

Ontvang je ook zorg via andere zorgaanbieders? Geef het aan ons door. Heel soms kan de vergoeding van onze ondersteuning via een andere zorgaanbieder lopen. 

 

Bekijk de actuele tarieven hier.