· 

Wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Voor onze ondersteuning zijn er verschillende vergoedingsmogelijkheden. Na de kennismaking ontvang je van ons een voorstel. Hier houden we rekening met de vergoedingsmogelijkheden die op jou van toepassing zijn.

 

BELANGRIJKE TIP: Controleer vóór de start van de begeleiding of therapie altijd of de vergoedingsmogelijkheid ook daadwerkelijk voor jou geldt. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor de betaling vanaf de start van het traject. 

 

Jeugdwet, WMO en Gemeenten - PMT & Begeleiding

Wij hebben een contract met de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Begeleiding en therapie kunnen voor jongeren t/m 17 jaar die in deze gemeenten wonen worden vergoed via de Jeugdwet. In enkele gevallen is dat t/m 23 jaar. Neem voor vergoeding via de Jeugdwet contact op met jouw jeugdhulporganisatie.

 

Door onze samenwerking met Het Kompass kan onze begeleiding (individueel en groepen) in Almere vergoed worden via de WMO (volwassenen) en Jeugdwet (jongeren). Dit geldt helaas nog niet voor PMT. 

 

Staat jouw gemeente hier niet tussen? Dan kan het nog steeds raadzaam om met jouw gemeente hierover contact op te nemen. Soms verwijzen zij ook door naar jouw huisarts. Want als we aannemelijk kunnen maken dat de zorg die wij bieden echt noodzakelijk is voor jou/jouw kind én dit niet vergoed wordt vanuit de WMO of Jeugdwet, dan zijn er vaak nog mogelijkheden via een ander "potje". 

 

Aanvullende verzekering - PMT

Psychomotorische therapie valt bij veel zorgverzekeringen onder vaktherapie oftewel complementaire zorg. Dit valt in de meeste gevallen binnen de aanvullende verzekering. Het verschilt per verzekeraar hoe veel sessies en welk bedrag er per sessie vergoed kan worden. Vaak verwacht de zorgverzekeraar dat de zorgaanbieder bij bijvoorbeeld een vakbond is aangesloten. Wij zijn aangesloten bij de FVB, NVPMT, NFG en RBCZ. Meer over welke zorgverzekeraars wat vergoeden vind je hier: www.zorgwijzer.nl.

TIP 1: Check ook even het kopje "Zelf betalen" voor belastingvoordeel!

TIP 2: Lees een uitgebreide uitleg over vergoeding via de zorgverzekering HIER

 

Persoonsgebonden budget (PGB) - PMT & Begeleiding

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om onze begeleiding te vergoeden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Voor advies met betrekking tot de aanvraag van een PGB kan je terecht bij het wijkteam / jeugdteam in jouw regio. Als er vragen zijn kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en zullen wij jou zo goed mogelijk ondersteunen. De ouder of verzorger moet echter wel altijd zelf de aanvraag voor PGB doen. 

 

Via andere zorgaanbieders - PMT & Begeleiding

Ontvang je ook zorg via andere zorgaanbieders? Geef het aan ons door. Heel soms kan de vergoeding van onze ondersteuning via een andere zorgaanbieder lopen. 

 

Via jouw werkgever - PMT & Begeleiding

In veel gevallen heeft jouw baas ook voordeel van het zorgtraject dat je bij ons doorloopt. Bijvoorbeeld bij het voorkomen van ziekteverzuim, effectiever werker of (sneller) terug naar de werkvloer bij ziekte. Veel organisaties hebben namelijk budget beschikbaar bij/tegen ziekteverzuim of een persoonlijk ontwikkelingsbudget waar jij aanspraak op mag maken. Neem hiervoor contact op met jouw leidinggevende of HRM contactpersoon. 

 

Via school - PMT & Begeleiding

Dit geldt niet voor elke onderwijsinstelling of elk gezin, maar vaak is er extra budget beschikbaar voor zorg buiten of op school. Bijvoorbeeld via de extra subsidies die door de overheid beschikbaar zijn gesteld voor het wegwerken van achterstanden door corona. School kan ook een aanvraag indienen voor een Jeugdeducatiefonds (www.jeugdeducatiefonds.nl).

 

Zelf betalen

Het is natuurlijk ook mogelijk om een zorgtraject zelf te betalen. Mogelijk kan je bij de aangifte inkomstenbelasting een deel van de zorgkosten terugvragen. Lees de voorwaarden op de website www.belastingdienst.nl. Maandelijks ontvang je in de eerste week van de maand een factuur over de daadwerkelijk verrichte werkzaamheden van de maand ervoor. 

 

Staat er geen passende oplossing voor jou bij? Of weet jij nog een aanvullende vergoedingsmogelijkheid? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

 

Bekijk de actuele tarieven hier.