Wat zijn de vergoedingsmogelijkheden?

Voor onze ondersteuning zijn er verschillende vergoedingsmogelijkheden. Na de kennismaking ontvang je van ons een voorstel. Hier houden we rekening met de vergoedingsmogelijkheden die op jou van toepassing zijn.

 

Aanvullende verzekering - PMT

Psychomotorische therapie valt bij veel zorgverzekeringen onder vaktherapie oftewel complementaire zorg. Dit valt in de meeste gevallen binnen de aanvullende verzekering. Het verschilt per verzekeraar hoe veel sessies en welk bedrag er per sessie vergoed kan worden. Wij zijn aangesloten bij de FVB, NVPMT en NFG. Meer over welke zorgverzekeraars wat vergoeden vind je hier: www.zorgwijzer.nl.

 

Persoonsgebonden budget (PGB) - Begeleiding

In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om onze begeleiding te vergoeden vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Voor advies met betrekking tot de aanvraag van een PGB kan je terecht bij het wijkteam / jeugdteam in jouw regio. Als er vragen zijn kan je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en zullen wij jou zo goed mogelijk ondersteunen. De ouder of verzorger moet echter wel altijd zelf de aanvraag voor PGB doen. 

 

Jeugdfonds Sport - Groepstraining (Sandstorm)

Enkele gemeenten vergoeden de groepstrainingen via het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Voor het jeugdfonds in Zeewolde is meer te lezen op de website van de gemeente

 

Contractering

Door onze samenwerking met Het Kompass kan onze begeleiding (individueel en groepen) in Almere vergoed worden via de WMO en Jeugdwet. Dit geldt nog niet voor PMT. Op dit moment lopen de aanvragen voor contractering in de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Zodra deze contractering rond is, zullen wij dat hier vermelden.

 

Via andere zorgaanbieders

Ontvang je ook zorg via andere zorgaanbieders? Geef het aan ons door. Heel soms kan de vergoeding van onze ondersteuning via een andere zorgaanbieder lopen. 

 

Bekijk de actuele tarieven hier.