· 

Hoe verloopt de vergoeding via mijn zorgverzekering?

Voor psychomotorische therapie (PMT) gelden verschillende vergoedingsmogelijkheden. Zo ook via de aanvullende zorgverzekering. Het is snel, je hebt zelf volledig de regie over het zorgtraject en een duidelijk overzicht van de kosten. Echter wordt niet alles gedekt en is niet elke zorgverzekering bereidt om PMT te vergoeden. 

 

Hoe check en regel je dit? Je leest het in dit artikel...

1. Inplannen kennismaking

Voordat je bij ons met een PMT-traject start adviseren we om een kennismaking in te plannen. Deze is geheel vrijblijvend en gratis. Op deze manier kunnen we je leren kennen en samen uitzoeken of PMT bij ons iets voor jou is. Ook kijken we samen naar de vergoedingsmogelijkheden. Je maakt een afspraak voor de kennismaking via ons contactformulier: www.insideoutsports.nl/contact.

 

Is de kennismaking goed bevallen en ga je de PMT zelf betalen? Dan ontvang je van ons een voorstel. Hierin vind je o.a. een financieel overzicht waarin we rekening houden met jouw mogelijkheden en wensen. Zodra je een akkoord heeft op het voorstel ga je een betalingsverplichting aan. Zorg dus altijd dat je voor de start van het traject uitzoekt welke vergoedingsmogelijkheid bij jou past! Hier denken we graag in mee. 

2. Dekking zorgverzekeraar

Het belangrijk om te controleren of jouw zorgverzekeraar PMT vergoed en hoeveel per jaar. De meeste zorgverzekeraars dekken de PMT sessies via de aanvullende zorgverzekering. Meestal is dit maximaal de helft per keer en zo'n €400,- in totaal. Je kan het overzicht van alle zorgverzekeraars vinden via zorgwijzer.nl. Twijfel je of jouw zorgverzekeraar de PMT deels vergoed? Neem dan contact met ze op!

 

Informatie waar vaak om wordt gevraagd:

- De zorgvorm PMT valt onder "vaktherapie".

- We zijn als organisatie aangesloten bij de FVB, NFG, RBCZ en NVPMT (zie ook de footer van de website). 

- Onze AGB-code is 90064405.

3. Facturering en betaling

In de eerste week van de maand versturen we de facturen van de maand ervoor. Dus voor de PMT-sessies die je in augustus volgt, ontvang je september de factuur. Een factuur is een bon waarop het bedrag staat dat je moet betalen. Dit is op basis van de daadwerkelijk verrichte werkzaamheden. Als de afspraak één keer per week is, maar je komt een keer niet door de vakantie? Dan brengen we dit niet in rekening. Uitzondering: afspraken die niet minimaal 24 uur van te voren afgezegd of verplaatst zijn. 

 

De factuur heeft een betaaltermijn van 14 dagen. Jijzelf ontvangt digitaal de factuur en jij betaalt deze ook binnen de betaaltermijn. De factuur dien je in bij de zorgverzekeraar. Hoe dit moet is afhankelijk van de verzekering. Vaak kan dit tegenwoordig via een app of mail. Check dit even bij jouw zorgverzekeraar. Zij betalen de vergoeding aan jou uit. 

Kom je er na het lezen van deze informatie nog niet uit? Neem dan contact op met Femke via info@insideoutsports.nl.